RANDEVU TALEP ET

ONLINE RANDEVU

*Saat 19.00’ dan sonraki online randevu talepleriniz için tarafınıza saat 09.00’ dan sonra geri dönüş yapılacaktır.

    Burun Estetiği Ameliyatı – Op. Dr. Hadi Nural

    İçindekiler

    BURUN ESTETİĞİ (Septorinoplasti)

    Yüzünüze Uyumlu Bir Burun

    Burun estetiği ameliyatı burnun estetik ve solunum fonksiyonunun düzeltildiği ameliyattır.

    Estetik burun ameliyatı burunu solunum fonksiyonunun gözetildiği, normal hale getirildiği yüz harmonisine uygun burun şeklinin yapıldığı bir ameliyattır. Burun şekli burun fonksiyonlarını bozmayacak şekilde olmalı ve burun şeklinin ameliyat olmuş görüntüsü vermemesi gerekir. Nihai burun şekline tabii ki hasta ile beraber karar verilmesi gerekir. İstenen burun şekli cinse, yaşa ve kültüre göre değişkenlik göstermektedir. Burun şeklinin yüz harmonisine uygun olacağı gibi cins, yaş ve kültüre uygun olmalıdır. Antalya Mediface Tıp Merkezi doktorlarından Op. Dr. Hadi Nural burun estetiği hakkında en sık sorulan soruları cevaplıyor…

    Antalya Burun, Göz Kapağı, Meme, Yanak İnceltme, İmplant ve Göğüs Estetiği, Estetik Burun Bişektomi Plastik Cerrahi, Saç Ekimi Merkezi, Diş Kliniği

    Burun estetiği operasyonları, burun kemerinin veya ucunun şeklini değiştirmek; burnun boyutunu küçültmek veya büyütmek için yapılmaktadır. Ayrıca burun deliklerinin boyutu, burun kökü ile alın arasındaki bölge ya da burun ucu ile dudak arasındaki açı iyileştirilebilir. Solunum fonksiyonun yerine getirilmesine engel olan polip, sinüzit, burun etleri ve deviye septum gibi problemler de giderilebilir.

    Estetik burun ameliyatı esnasında, solunum fonksiyonu gözetilmeli ve yüz harmonisine uygun bir burun şekli yapılmalıdır. Ameliyat etkenlerinin fark edilememesi için doğal hatlara bağlı kalınmalıdır. Ameliyat sonrasında nasıl bir burun oluşturulması gerektiği, hasta ve doktor tarafından birlikte kararlaştırılmadır. Hastanın tercihi olan burun şekli cinsiyetine, yaşına ve kültürüne de uygun olmalıdır.

    Estetik burun ameliyatı neden gereklidir?

    Yaptığımız burun ameliyatlarının %90’ınında, şekil bozuklukları ile birlikte nefes alma şikayeti de mevcuttur. Birçok insan, nefes alma problemi iyileştirilirken şekil değişikliği de yapmak istemektedir.  Bu doğru bir karardır; çünkü septoplasti olarak adlandırılan burun iç ameliyatında çıkarılan kıkırdak dokuları, estetik amacıyla rekonstruksiyon için kullanılmaktadır. Farklı zamanlarda yapılan burun içi ve estetik operasyonlarında gerekli kıkırdak dokular bulunamadığı için, bu yapıların kulak veya kaburgadan alma zorunluluğu oluşmaktadır. 

    Hastanın ailesi ve yakın çevresi tarafından en sık yönetilen sorulardan biri, burnun estetiğe ihtiyacı olup olmadığıdır. Bunun için en ideal yanıt; kişi eğer fotoğraf çektirirken veya aynaya bakarken burun şeklinden rahatsızlık duyuyorsa ameliyatın yapılabileceğidir. 

    Estetik burun ameliyatı burunda şekil bozukluğu olan ve şekil bozukluğuna bağlı nefes alma sıkıntısı olan kişilere yapılır. Burundaki her şekil bozukluğu nefes alma problemi ile beraber değildir. Ancak, büyük bir sıklıkla burun ucunun düşük olması nefes problemine neden olur ve hasta bundan haberdar değildir. Bu açıdan ameliyattan önce teferruatlı burun muayenesi gereklidir. Burun muayenesinin yanı sıra endoskopik yöntemle yapılan burun içi muayenesi de gereklidir. Burun etlerinin büyük olması, burun içi sinüzit akıntısının olup olmaması değerlendirilmelidir. Eğer kişide kendisini rahatsız edecek derecede şekil bozukluğu yanında nefes almasına engel olacak burun eti büyümesine sinüzit ameliyatı gerekirse estetik burun ameliyatı ile beraber tüm ameliyatlar aynı anda yapılabilmektedir.

    Estetik burun ameliyatı rhinoplasty kimlere yapılır?

    Burunda şekil bozukluğu olan ve solunum problemleri yaşayan kişilere estetik burun ameliyatı yapılabilir. Bazı nefes alma sorunlarının kaynağı mevcut olan şekil bozukluklarıdır. Burun ucunun düşük olması, bunlardan biridir.  Bu nedenle, ameliyat öncesinde ayrıntılı bir burun muayenesi ve endoskopik burun içi muayenesi de gerekir. Burun etlerinin boyutu, burun içinde sinüzite bağlı akıntıların olup olmadığı değerlendirilmelidir. Hastanın hem şekil bozukluğu hem de nefes alma sorunu varsa estetik burun ameliyatı ile beraber tüm işlemler aynı anda yapılabilmektedir.

    Doğumsal veya daha sonra meydana gelen yaralanmaya bağlı burun deformiteleri haricinde; ruhsal, psikososyal ve anatomik yapının tam gelişmesi için hem erkek hem de kadınların 17 yaşını doldurmuş olması tavsiye edilir.  

    Antalya Burun, Göz Kapağı, Meme, Yanak İnceltme, İmplant ve Göğüs Estetiği, Estetik Burun Bişektomi Plastik Cerrahi, Saç Ekimi Merkezi, Diş Kliniği

    Nasıl bir burun yaptırmalıyım?

    Burnun nasıl olması gerektiği tamamen bireysel faktörlere göre değişir. Hastanın istediği burun şekli fonksiyonu bozacak şekildeyse hekim tarafından uyarılmalıdır. Ancak; kişinin istediği burun ile hekimin anladığı burun şekli tamamen farklı olabileceği için, yapılacak işlemlerin kesinlikle çok detaylı bir şekilde konuşulması gerekir. Burnun fotoğrafları üzerinde yapılan değişikler iki boyutlu olduğu için tüm değişikliklerin anlaşılabilmesi için diğer hastaların değişim fotoğrafları da kontrol edilebilir. 

    Detaylı bir inceleme ve ortak bir karar sonucunda burnun şekli üzerinde hasta ve hekim ameliyat öncesi mutlak ortak görüşte olmalıdır . Çoğu zaman hastalar tarafından medyadan gösterilen değişik burun şekilleri kişinin anlatmak istediği hakkında ipucu verse de, hiçbir zaman o burnun aynısının yapılmasına dair bir öneride bulunulmamaktadır. Yüz bir bütündür ve burun da yüz ile beraber değerlendirilmelidir. Başka bir yüzdeki güzel bir burun, diğer bir yüz için kesinlikle uygun olmayabilir. 

    Burun estetiği öncesi değerlendirme nasıl yapılır?

    Operasyondan önce yapılan görüşmelerde öncelikle hastanın mevcut burnu ile ilgili şikayetleri ve beklentileri değerlendirilir. Dış yapısı incelenen burnun, palpasyon ile burun kıkırdak yapıları hissedilir. Burun ucunda düşüklük varsa, parmak ile bası yapılarak düzeyi değerlendirilir. Hasta, normal ve kuvvetli şekilde olmak üzere nefes aldırılır, burun yan duvarlarının çökme derecesi belirlenir.  

    Burnun farklı açılardan fotoğrafları çekilir, ameliyat sonrası oluşacak muhtemel görüntü bilgisayar üzerinden oluşturulur. Daha önceden hastamızla aynı burun şekline yakın estetik burun ameliyatı yapılmış diğer hastaların da fotoğrafları gösterilerek ortak bir kanıya varılır. 

    Nefes alma problemi varsa, endoskopik cihaz yardımıyla burun içi yapıları ayrıntılı olarak kontrol edilir. Daha şiddetli vakalarsa sinüs filmi çekilmeli; polip, sinüzit, burun etleri ve deviye septum gibi sorunların varlığı tespit edilmelidir. Hem şekil bozuklukları hem de yapısal problemler, aynı operasyon esnasında iyileştirilebilir. Tüm incelemeler bittiğinde, hastanın kan tetkitleri tamamlanır anestezi ekibinnin de hastaya onay vermesi sonucu  ameliyat günü planlanır. 

    Yeni burnumun şeklini ameliyat öncesinde görme şansım var mıdır?

    Yeni burnun şeklini belirlemek ve anlamak için hem hastanın hem de doktorun görüşleri çok önemlidir. Ameliyat sonrasında gerçekleştirilecek olan burun görüntüsü photoshop yardımıyla hastaya gösterilir, burun şekli hakkında tartışılabilir. Yine hastaya benzer yapıda ameliyatların gerçek sonuçları gösterilerek ameliyat sonucu hakkında detaylı bilgi sahibi olmasına yardımcı olunur.

    Burun estetiği operasyonu öncesi hazırlık nasıl yapılır?

    Operasyondan 1 hafta önce aspirin ve türevi olan kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalıdır. Ancak, ilaçların sürekli kullanılması gerekiyorsa öncelikle reçete eden doktora danışılmalıdır. Ameliyat öncesi ve sonrasında bir süre boyunca sigara kullanılmaması önerilir. Kadınların menstrüasyon döneminde olmasının operasyon için herhangi bir sakıncası yoktur. 

    Operasyonun yapılacağı gün hastaneye gelmeden önce makyaj yapılmamalı, saç jölesi gibi ürünler kullanılmamalı, takı takılmamalı ve rahat kıyafetler giyilmelidir. Ameliyattan 6 saat önce yiyecek veya içecek tüketilmemelidir. Belirlenen saatten yaklaşık 1 saat öncesinde hastanede olmak, işlemlerin yapılmasını kolaylaştıracaktır. 

    Burun estetiği ameliyatında hangi anestezi kullanılır?

    Estetik burun ameliyatları genel anestezi uygulanarak yapılır. Yalnızca burun ucunu kapsayan ameliyatlarda lokal anestezi veya sedasyon kullanılabilir. Genel anesteziyle yapılan operasyonlarda, hastanın tansiyonu ve nabzı istenilen şekilde ayarlanabilir, kan kaybı daha azdır.  Yeni nesil anestezik maddeler oldukça geliştirilmiştir. Hastanın anestezinin etkisinden çıkma süreci daha konforludur. 

    Estetik burun ameliyatı nasıl yapılmaktadır?

    Estetik burun ameliyatları, işlem yapılacak bölgeye ve ihtiyaçlara göre değişiklik gösterebilir. Birçok ameliyat türü mevcuttur ve hangisinin tercih edileceği planlamalar sonucunda belirlenmektedir. Ameliyat tekniği olarak açık veya kapalı teknik kullanılır. Açık teknikte, burun deliklerinin ortasında bulunan ve kolumella olarak adlandırılan yapının derisinde ters V şeklinde kesi yapılmaktadır. Burun ucunun iyileştirmesi gereken durumlarsa, revizyonda, travmatik ve kırık burun ameliyatında tercih edilmektedir. Kapalı teknikte ise deride hiçbir kesi yapılmaz, işlem burun içinden kesi yapılarak yürütülür. Hastanın burun ucunda şekilsel bir bozukluk bulunmuyorsa, yalnızca burun kemiğinde çıkıntı mevcutsa kapalı teknik uygulanır.  

    Açık veya kapalı teknikte uygulanan burun ameliyatlarının büyük bir çoğunluğunda rekonstriksiyon olarak adlandırılan burnun yeniden yapılandırılması gerçekleştirilir. Operasyonda burundan çıkarılan fazla kıkırdaklar burnu sağlamlaştırmak ve hastanın rahat nefes alabilmesi için kullanılmaktadır.

    Yapılan işleme ve sorunun boyutuna göre, operasyon süresi 2-3 saat arasında değişmektedir.

    Kapalı teknik mi, açık teknik mi?

    Uygun tekniğe karar verme aşamasındaki büyük etken, hastanın burun yapısıdır.  Fonksiyonel bir sorun veya aşırı şekil bozuklukları yoksa kapalı yöntem ilk tercih olacaktır. Büyük problemleri düzeltme ya da burnun yeniden şekillenmesi gerekiyorsa açık teknik uygundur. Hangi yöntemin gerektiği, hekim tarafından yapılan ön görüşmeler ve muayene esnasında belirtilir.  

    Burun ucunun düzeltilmesi gereken ameliyatlarda açık teknik, yalnızca burun kemerinin onarımı yapılacaksa kapalı teknik tercih edilebilir. Kapalı ya da açık tekniğin seçimi, aynı zamanda cerrahın yatkınlığının olduğu alana da bağlıdır. Bazı cerrahlar açık teknik ile tüm operasyonları gerçekleştirebilirken, bazı cerrahlar ise sadece kapalı tekniği tercih etmektedir.  Her iki tekniği başarıyla uygulayan cerrahlar da mevcuttur.

    Kapalı yöntemde burundan çıkarılan yapılar görünür, kalan yapılar ise tahmin edilir. Estetik burun ameliyatlarında çıkarılan yapılardan daha çok, kalanlar önemlidir.  Açık teknik tercih edilse dahi, burun ucunda yapılar kesi hızlıca iyileşmekte ve birkaç ay sonlar izler kaybolmaktadır.  

    Açık estetik esnasında, burun deliklerinin arasındaki bölgeye kesi atılarak burun derisi yukarı alınır. Tüm iç yapının görüntülenebilmesinden dolayı, özellikle ilk eğitim yıllarının ilk aşamasında olan cerrahlar için avantajdır. Öğrenim yıllarında sıkça bu tekniği uygulayan cerrahlar, alışkın oldukları yöntemle devam etmektedir. Kapalı tekniğe oranla öğrenilmesi ve uygulanması daha kolay olan açık teknikte,çok  düşük bir ihtimal dahi olsa yara izi kalma olasılığı vardır.

    Estetik burun ameliyatlarında genellikle kapalı rinoplasti (rhinoplasty )  tekniği kullanılır. Burun yapısının temelini oluşturan kıkırdak, kemik ve yumuşak dokuya yeniden şekil verilir. Burnun ucundaki düşüklük, fazla yükseklik, burun ile dudağın açısı, burun kemerindeki çıkıntılı veya eksik alan, burundaki eğrilik, burun deliklerinin anormal yapısı düzeltilerek estetik görünmeleri sağlanır. Bununla birlikte nefes alma problemlerinde başlıca etkili olan deviye septum (burun orta duvar eğriliği) ve konkalara (burun etleri) da müdahale edilebilir.  Yeniden şekillenen burnun dışına iyileşmeyi kolaylaştıran özel bantlar yapıştırılıp, yaklaşık 1 hafta boyunca kalacak olan atel alçı yerleştirilmektedir. 

    Burun estetiği ameliyatı olmak isteyen hastaların birçoğunun ortak endişesi, ameliyat sonrası yara izinin kalıp kalmayacağıdır. Eski yıllardan beri estetik operasyonlar yapılsa da, teknolojik değişimler ve bilimsel yenilikler sayesinde günümüzdeki ameliyatlar sonrasında iz oluşmamaktadır. 

    Burun ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıl olur?

    Son yıllarda burun estetiği tekniklerin gelişmiş olması nedeniyle, hem ameliyat sırasında hem de ameliyat sonrası dönemde de konfor sağlanabilmektedir. Ameliyat esnasında çok az kanama, sonrasında ise minimum seviyede kızarıklık ve şişlik olmaktadır. Hastaların büyük bölümü 5-6 saat sonra, bazıları ise doktor karanına bağlı olarak hastanede bir gece kalıp ikinci gün taburcu olmaktadır.

    Op.Dr.Hadi Nural ameliyatlarından sonra kendi tekniğine bağlı olarak tampon kullanmaya ihtiyaç duymamaktadır. Bazı hastaların ameliyatlarından sonra koyulması gerekli olan silikon delikli burun tamponları bir gece sonrasında çıkarılmaktadır,bu tamponlarla birlikte gece de nefes alınabilmektedir. Burun estetiğinde tampon uygulanması şart değildir. Ancak tampon kullanımında daha az şişlik görüldüğü için hastaya avantaj sağlamaktadır.  

    Burun sırtında bir hafta boyunca alçı kalmalı; bir hafta sonrasında ise alçı ve dikişler alınıp üç gün boyunca kullanılacak ince bir flaster yapıştırılmalıdır. Ten rengi bantlar, burundaki ödemin çözülmesi için önemlidir.  Hastalar normal ofis işlerine üç gün, günlük işlerine ise yaklaşık bir hafta içerisinde başlayabilir.  3 hafta sonra yapılan yürüyüş veya hafif egzersizler sakıncalı değildir; ancak ağır spor ve egzersizlerin yapılması için 2 ay, yüzme için ise 6 hafta beklenilmelidir.  

    Burun ucunda meydana gelebilecek bir miktar hissizlik olağan kabul edilir. Bu problem, 2-3 ay içerisinde azalarak yok olur. İyileştirmeyi kolaylaştırmak ve ödemi yok etmek için burun yapısına bağlı olarak nasıl burun masajı yapılacağı gösterilir.Ayrıca hastamıza ameliyat sonrası nelere dikkat etmesi gerektiği detaylı olarak antalya  mediface tıp merkezi çalışanları tarafından anlatılmaktadır.

    Burnun yeni şekli 3. hafta itibariyle ana hatlarıyla gözlemlenebilir. Ancak, burnun son halini alması 6 ay ile 1 sene aralığında sürebilir. Yapılan araştırmalar, yeni görünümünden memnun olan hastaların insan ilişkilerinde ve davranışlarında pozitif yönde etkiler oluştuğunu göstermiştir.  

    Antalya Burun, Göz Kapağı, Meme, Yanak İnceltme, İmplant ve Göğüs Estetiği, Estetik Burun Bişektomi Plastik Cerrahi, Saç Ekimi Merkezi, Diş Kliniği

    Burun estetiği sonrası kullanılacak ilaç ve kremler nelerdir?

    Ameliyattan hemen sonra antibiyotik, ağrı kesici, antihistaminik ilaçlar 1 hafta boyunca hekimin önerdiği dozlarda alınmalıdır. Burun spreyi ve kremleri ise yaklaşık 3-4 hafta süreyle kullanılmalıdır.  

    Burun estetiği sonrası tamponlar acıtır mı?

    Burun estetiği operasyonlarından sonra tamponlar çıkartılırken çok ağrı oluştuğuna dair söylentiler vardır, ancak bunlar tamamen yanlıştır. Günümüzde kullanılan tamponlar silikondan imal edilmektedir ve çıkarma esnasında çevre dokulara yapışmadığı için hiçbir ağrı hissedilmemektedir. Yine yukarda belirttiğimiz gibi Hadi Nural ameliyatlarından sonra tampon kullanımına ihiyaç duymamaktadır dolayısıyla hastalarımızın %90 ı burun ameliaytı sonrası ilk haftayı daha konforlu ve rahat geçirmektedirler.

    Burun estetiği sonrası tamponlar ne zaman alınmalı?

    Ameliyat sonrası kullanılan delikli burun tamponları bir gün sonra çıkarılmaktadır. Fakat yapılan işleme ve hastanın durumuna göre birkaç gün süreyle kalabilmektedir. Burun tamponunun kullanımı her ameliyat sonrasında gerekmemektedir. Tampon kullanılmadığında, ilerleyen günlerde daha fazla ödem oluşabildiği için bir gece tampon kullanımını tercih etmekteyiz. Ayrıca, tampon kullanılmadığında sızıntılara bağlı olarak gelişen burun tıkanıklığı daha yoğun yaşanmaktadır.  Endişe ve korku duyulan tampon çıkarma işlemi ise, yapışmayan silikon tamponların kullanımıyla birlikte ağrısız olarak alınabilmektedir.  

    Burun estetiği ameliyatı sonrası nelere dikkat etmeliyiz (spor gözlük vb.)?

    Ameliyattan sonra hastanın yapması veya yapmaması gerekenler hekim tarafından ayrıntılı bir şekilde belirtilir. Yürüyüş veya hafif spor 3.hafta itibariyle yapılabilse de, ağır aktiviteler için 2 ay beklenmelidir. İlk aşamada 2 hafta, daha sonra ise 2 ay boyunca burun darbelere karşı korunmalıdır. Ameliyatla yeniden şekillendirilen yapıların tam olarak yerleşmesi için en az 6 ay gerekmektedir. 

    Operasyondan üç gün sonra lens kullanılabilir. Hafif çerçeveli gözlük kullanılıyorsa 1 ay, ağır çerçeveli gözlük kullanılıyorsa 3 ay ara verilmelidir. 

    Burun estetiği sonrası morluklar neden oluşur?

    Morluklar, ameliyata bağlı oluşan kan sızıntılarının cilt altına yayılması nedeniyle meydana gelmektedir. Ancak, özellikle son birkaç yıl içerisinde geliştirilen teknikler ve ameliyat cihazları yardımıyla, hastalarda minimum seviyede morluk oluşmaktadır. Oluşan morluklar ameliyatın tekniği, hastanın tansiyon durumları ve ameliyat sonrası bakım ile doğru orantılıdır. Bu nedenle bitki çayları, E vitamini takviyesi, aşırı sarımsak tüketiminin ameliyattan iki hafta öncesinde bırakılması gerekir.   

    Burun estetiği sonrası morluklar ne zaman geçer?

    Morluklar, ilk haftanın sonunda büyük oranda azalır. Bazı hastalarda ise hiç morluk görülmemektedir. Mevcut morluklar 7 ile 10 gün içerisinde tamamen geçtiği için, birey aktif hayatına başlayabilir.  

    Burun estetiği sonrası ödemler ne zaman kaybolur?

    Operasyondan sonraki ilk 2 gün, ödem ve şişliğin en yoğun olduğu dönemdir. Hastanın bireysel özelliklerine ve uygulanan ameliyat tekniğine göre değişim gösteren bu durum sonrasında hızla çözülerek 1-2 hafta içerisinde tamamen yok olur. Ortalama iki hafta sonra, kişinin günlük hayatını etkileyebilecek düzeyde bir ödem bulunmayacaktır. Ancak, burnun kemik yapısındaki ve burun üst bölgesindeki şişliklerin inmesi birkaç ay sürebilmektedir. Burun ucunda ise 6 ay ile 1 yıl aralığında ödemin iyileşmesi beklenir. 

    Septoplasti deviasyon burun kemiği ameliyatı nedir?

    Burun içinde bulunan, fonksiyonel bozukluklara ya da nefes alma problemlerine neden olabilen kemik ve kıkırdak eğriliklerinin düzeltilmesi ameliyatıdır. Çıkarılan eğri kıkırdaklar, burun ucu ve burun sırtının yeniden yapılandırması, sağlamlaştırılması için kullanılabilir. Yaygın olarak estetik burun ameliyatlarının bir parçası olarak yapılsa da, tek yöntem olarak da uygulanabilmektedir.

    Septum deviasyon ameliyatı ne kadar sürer, anestezi kullanılır mı?

    Septoplasti olarak da tanımlanan bu operasyon, yaklaşık olarak 15-20 dakika sürmektedir. Bireysel tercihlere veya işlemin zorluk derecesine göre genel, lokal ve sedasyon olmak üzere tüm anestezi çeşitleriyle yapılabilmektedir.

    Septum deviasyonu ameliyatı sonrası dikkat etmek gereken hususlar nelerdir?

    Bu tür operasyonlardan sonra 24 saat süreyle tampon kullanılması tavsiye edilir. Kullanılan tamponlar nefes almaya olanak sağlayan silikon tamponlardır. Hasta, ameliyattan 6 saat sonra taburcu edilebilir, hastanede yatışa gerek yoktur. İlk gece yüksek yastıkta yatılması, ödemin azaltılması için soğuk uygulaması yapılması önerilir. Hastanın yüzünde de morluk oluşmayacaktır. Ağrı ve hapşırığı önlemek için ağrı kesici ilaçlarla birlikte antihistaminik de kullanılmalıdır. Tamponun çıkarılmasıyla birlikte yumuşatıcı pomad ve sprey kullanımına geçilir.

    Septum devisyon ameliyatını SGK karşılar mı?

    Önceki tarihlerde burun estetiği ile ilgili bir operasyon yapılmamışsa, SGK tarafından bu işlem karşılanabilir.  

    Revizyon burun estetiği nedir?

    Daha önceki dönemlerde estetik burun ameliyatı yaptırmış olan bir hastanın; burunda oluşan şekil bozukluğu veya nefes alma problemi sebebiyle tekrar ameliyat olmasıdır. Genel şartlarda revizyon burun estetiği oranları %3 ile %15 arasında değişmektedir. Oranlar, burun estetiği operasyonlarının kötü sonuçlandığı anlamına gelmemektedir. Yalnızca hedeflenmiş olan ve ölçümlenen kriterlerde milimetrik sapmalar oluşmaktadır.  Eski görünümünden daha kötü bir görünüme sahip olma ihtimali binde bir gibi çok düşük seviyededir. Revizyon nedeniyle yapılan burun ameliyatları, çok daha basittir ve daha önceki ameliyata bağlı olarak komplike edilebilmektedir. 

    Revizyon burun ameliyatı neden yaptırmalıyım?

    Burunda şekil bozukluğu ya da nefes alma problemleri mevcutsa revizyon yapılmalıdır.  Yeniden bir ameliyatın yapılmasına karar verebilmek için, önceki ameliyatın üzerinden 1 yıl geçmelidir. Bunun nedeni, estetik burun operasyonlarından sonra burun ucunda oluşan şişliğinin oturmasının birkaç yıl alabilmesidir. Özellikle burun ucunda yapılacak revizyon ameliyatları için acele davranılmamalıdır.  

    Yaz mevsiminde burun estetiği ameliyatı yaptırılır mı?

    Yaz ve kış mevsimi fark etmeksizin her zaman burun ameliyatı yapıyoruz. Bu etkendeki en önemli kriter, hastayı etkileyebilecek ve rahatsız olmasına sebep olabilecek hava sıcaklığıdır. Günümüzde birçok ortamın klimalı olması nedeniyle her zaman ameliyat yapma olanağı vardır. Yaz mevsiminde burun ameliyatı yapılmış ise 3 hafta sonra denize girilebilir, 1-1,5 ay sonrasında da güneş gözlüğü takılabilmektedir. Burnun güneşten korunması dahilinde rahatlıkla dışarı çıkarılabilir. 

    Rinoplasti ameliyatını, KBB uzmanı mı yoksa plastik cerrahi uzmanı mı yapmalıdır?

    Burun estetiğini hangi uzmanlık alanındaki doktorun yapması gerektiğine dair kesin bir ayırım yoktur. Genellikle burun içerisinde yapılan ameliyatlar KBB hekimleri tarafından gerçekleştirilir. Estetik burun ameliyatının yanı sıra septoplasti, mevcut burun etlerinin küçültülmesi, sinüzit, horlama ameliyatları kombine ve tek seferde KBB hekimleri tarafından yapılabilmektedir. Bir plastik cerrahi uzmanı septoplasti ameliyatını yapabiliyorsa, estetik burun ameliyatını da yapabilir. Bazı durumlarda plastik cerrahların burun içi ameliyatı yapması gerekiyorsa KBB hekimi de ameliyata dahil edilebilir. Kısaca; rinoplasti ameliyatlarını yeteneği ve bilgisi en iyi olan KBB veya plastik cerrahları yapmalıdır. 

    Doktor seçimini yaparken nelere dikkat etmeliyim?

    Doktor seçiminde tecrübe faktörü çok önemlidir. Klasik bir görüş, bir cerrahın estetik burun ameliyatını tam anlamıyla anlayabilmesi için 200 operasyon yapması gerektiğine inanmaktadır.  ABD’de bir plastik cerrahi uzmanının yıl boyunca 20-30 kez estetik burun ameliyatı yaptığı düşünüldüğünde, tecrübenin kaç yıl içerisinde oluşacağı tahmin edilmektedir. Op.Dr.Hadi Nural 30 yıllık ameliyat tecrübesine sahip olup son 16 yılda    günde 2 rhinoplasty burun estetiği  operasyonu tamalamyarak yılda 600-700 operasyon ortalamasına ulaşmıştır.

    Tecrübe haricinde doktorun bilgisi ve önceden işlem yapılan hastaların görüşleri internet kirliliği faktörü baz alınmadan öğrenilmelidir. Ayrıca doktorun ameliyatı gerçekleştirdiği hastane, ortamın fiziki şartları, ameliyat sonrası bakım ve takibin önemi de büyüktür. Doktorun geçmiş dönemlerde estetik operasyon uyguladığı işlemlerin sonuçları da incelenmelidir.

    Burun estetiği maliyetleri neye göre belirleniyor?

    Burun estetiğinde maliyeti etkileyen başlıca faktörler kullanılan malzemenin kalitesi, ameliyatın süresi, uygulanan anestezinin şekli ve ameliyatın risk orandır. Estetik cerrahi alanın yanlışça bir tıp branşı olarak algılanmamalı, sanat ve el işçiliği üzerine çalışmaların da yapıldığı unutulmamalıdır. Bu tür operasyonlardan ameliyatın mükemmel olması maliyetten çok daha önemlidir. 

    Op.Dr. Hadi Nural Burun Estetiği Ameliyatı Konusunda Sık Sorulan Soruları Yanıtlıyor

    Bizim yaptığımız burun ameliyatlarının yüzde 90’ının da burunda nefes alma şikayeti ile beraber burun şekil bozukluğu vardır. Genellikle insanlar burundan nefes alma ameliyatı olurken şeklini de düzeltiyim fikri taşımaktadır. Bence bu çok doğru bir karardır çünkü septoplasti dediğimiz burun iç ameliyatında çıkarılan kıkırdaklar estetik burun ameliyatında rekonstruksiyon için kullanılmaktadır. Önce burun içi daha sonra burun estetiği ameliyatı olayım fikrinde çok önemli olan kıkırdak yapılar bulunamamakta kulak veya kaburgadan kıkırdak almak zorunluluğu oluşabilmektedir. Hasta aileleri tarafından bize en sık sorulan sorulardan biriside bu burnun estetiğe ihtiyacı var mıdır sorusudur. Bu soru genellikle hasta tarafından değil çevresi veya ailesi tarafından sorulmaktadır. Bence doğru cevap ne doktorda nede çevresindedir hastanın kendisindedir. Benim cevabım: eğer fotoğraf çektirirken veya aynaya bakarken burun şekli ile ilgili bir rahatsızlığı varsa ameliyat olmalıdır, yoksa gerek yok şeklinde olmaktadır. Antalya Burun Estetiği ve Antalya Estetik Merkezi Mediface

    Estetik burun ameliyatı burunda şekil bozukluğu olan ve şekil bozukluğuna bağlı nefes alma sıkıntısı olan kişilere yapılır. Burundaki her şekil bozukluğu nefes alma problemi ile beraber değildir. Ama büyük bir sıklıkla burun ucunun düşük olması nefes problemine neden olur ve hasta bundan haberdar değildir. Bu açıdan ameliyattan önce teferruatlı burun muayenesi gereklidir. Burun muayenesinin yanı sıra endoskobik olarak burun içi muayenesi de gereklidir. Burun etlerinin büyük olması, burun içi sinüzit akıntısının olup olmaması değerlendirilmelidir. Eğer kişide kendisini rahatsız edecek derecede şekil bozukluğu yanında nefes almasına engel olacak burun eti büyümesine sinüzit ameliyatı gerekirse estetik burun ameliyatı ile beraber tüm ameliyatlar aynı anda yapılabilmektedir.

    Estetik burun ameliyatları, işlem yapılacak bölgeye ve ihtiyaçlara göre değişiklik gösterebilir. Birçok ameliyat türü mevcuttur ve hangisinin tercih edileceği planlamalar sonucunda belirlenmektedir. Ameliyat tekniği olarak açık veya kapalı teknik kullanılır. Açık teknikte, burun deliklerinin ortasında bulunan ve kolumella olarak adlandırılan yapının derisinde ters V şeklinde kesi yapılmaktadır. Burun ucunun iyileştirmesi gereken durumlarsa, revizyonda, travmatik ve kırık burun ameliyatında tercih edilmektedir. Kapalı teknikte ise deride hiçbir kesi yapılmaz, işlem burun içinden kesi yapılarak yürütülür. Hastanın burun ucunda şekilsel bir bozukluk bulunmuyorsa, yalnızca burun kemiğinde çıkıntı mevcutsa kapalı teknik uygulanır.

     

    Açık veya kapalı teknikte uygulanan burun ameliyatlarının büyük bir çoğunluğunda rekonstriksiyon olarak adlandırılan burnun yeniden yapılandırılması gerçekleştirilir. Operasyonda burundan çıkarılan fazla kıkırdaklar burnu sağlamlaştırmak ve hastanın rahat nefes alabilmesi için kullanılmaktadır.

     

    Yapılan işleme ve sorunun boyutuna göre, operasyon süresi 2-3 saat arasında değişmektedir.

    Estetik burun ameliyatları genel anestezi uygulanarak yapılır. Yalnızca burun ucunu kapsayan ameliyatlarda lokal anestezi veya sedasyon kullanılabilir. Genel anesteziyle yapılan operasyonlarda, hastanın tansiyonu ve nabzı istenilen şekilde ayarlanabilir, kan kaybı daha azdır. Yeni nesil anestezik maddeler oldukça geliştirilmiştir. Hastanın anestezinin etkisinden çıkma süreci daha konforludur.

    Ameliyattan sonra hastanın uyacağı talimatlar yazılı olarak verilmektedir. Üç haftadan sonra yürüyüşlere ve hafif egzersizlere başlanabilmekte, bir, bir buçuk ay sonra gözlük kullanılabilmekte, ağır spor ve egzersizlere de ikinci aydan sonra başlanabilmektedir. Darbelere karşı özellikle ilk iki hafta olmak üzere iki ay dikkat etmek gerekir. Tatbiki burnun tam oturması altı ayı bulmaktadır.

    Büyük oranda ödemler bir iki hafta içerisinde geçmektedir. İki hafta sonra kişinin çalışma hayatını engelleyecek derecede ödem kalmamaktadır. Burun kemik yapısındaki yani burun üst bölgesindeki şişlikler birkaç ayda inmektedir. Burun ucundaki şişliklerin inmesi altı ay ile bir yılı bulabilmektedir.

    Ameliyat sonrası antibiyotik, ağrı kesici, antihistaminikler bir hafta kullanılmaktadır. Burun içi krem ve spreyler üç dört hafta süre ile kullanılmaktadır.

    Estetik burun ameliyatından sonra alçı bir hafta kalmaktadır. Üçüncü günden sonra alçılı vaziyette ofis işlerine başlanabilmektedir. Alçılar alındıktan sonra yani yedi ile onuncu gün arasında çalışma hayatına başlanabilmektedir.

    Birinci hafta sonunda neredeyse yok olacak kadar azalır. Bazı kişilerde hiç morluk oluşmamaktadır. Morluk olur ise 7-10 gün içerisinde geçmekte onuncu gün normal aktif hayatına başlayabilmektedir.

    Ameliyata bağlı kan sızıntılarının cilt altına yayılmasından dolayı oluşmaktadır. Özellikle son birkaç yılda gelişen teknikler ve cihazlar sayesinde çok az morluk ve şişlik olmaktadır. Morluklar ameliyat teknikleri ameliyat sırasında hastanın tansiyon durumları ameliyattan sonraki bakım gibi birçok faktöre bağlıdır. Bitki çayları, E vitamini, yoğun sarımsak kullanımı gibi durumların iki hafta öncesinden kesilmesi gerekir.

    Burun ameliyatlarından sonra tamponlar çıkartılırken çok ağrı olduğu artık tamamen bir şehir efsanesi olarak kalmıştır. Günümüzdeki tamponlar silikon’dur ve çıkartılırken çevre dokulara yapışmadığı için hiç ağrı olmaz

    Yaz ve kış her zaman burun ameliyatı yapıyoruz. Kişiyi esas etkileyen faktör hava sıcaklığıdır. Artık her yerde klimalı ortamın olması her zaman ameliyat yapmaya olanak sağlamaktadır. Ameliyattan 3 hafta sonra denize girilebilmekte, 1 -1.5 aydan sonra güneş gözlüğü takılabilmektedir. Güneş koruyucu gözlüklerle ve şapka takarak rahatlıkla dışarı çıkılabilmektedir

    Ameliyattan 5-6 saat sonra bazı hastalar çıkabilmekte bazıları ise ertesi gün tampon çıkarıldıktan sonra çıkarılmaktadır.

    Biz delikli burun tamponlarını bir gün sonra almaktayız. Ancak vakanın durumuna göre burun tamponları birkaç gün de kalabilmektedir. Burun tamponu her ameliyattan sonra şart değildir. Tampon kullanılmadığı zamanlar daha sonraki günlerde daha fazla şişlik olduğu için biz bir gece tampon kullanmayı tercih ediyoruz. Tampon kullanılmadığı zaman sızıntılara bağlı olarak zaten burun tıkanmaktadır. Herkesin korkulu rüyası olan tampon çıkarma işlemi artık yapışmayan silikon tamponlar kullanıldığı için ağrısız bir şekilde çıkarılmaktadır.

    Uygun tekniğe karar verme aşamasındaki büyük etken, hastanın burun yapısıdır.  Fonksiyonel bir sorun veya aşırı şekil bozuklukları yoksa kapalı yöntem ilk tercih olacaktır. Büyük problemleri düzeltme ya da burnun yeniden şekillenmesi gerekiyorsa açık teknik uygundur. Hangi yöntemin gerektiği, hekim tarafından yapılan ön görüşmeler ve muayene esnasında belirtilir. Burun ucunun düzeltilmesi gereken ameliyatlarda açık teknik, yalnızca burun kemerinin onarımı yapılacaksa kapalı teknik tercih edilebilir. Kapalı ya da açık tekniğin seçimi, aynı zamanda cerrahın yatkınlığının olduğu alana da bağlıdır. Bazı cerrahlar açık teknik ile tüm operasyonları gerçekleştirebilirken, bazı cerrahlar ise sadece kapalı tekniği tercih etmektedir.  Her iki tekniği başarıyla uygulayan cerrahlar da mevcuttur. Kapalı yöntemde burundan çıkarılan yapılar görünür, kalan yapılar ise tahmin edilir. Estetik burun ameliyatlarında çıkarılan yapılardan daha çok, kalanlar önemlidir.  Açık teknik tercih edilse dahi, burun ucunda yapılar kesi hızlıca iyileşmekte ve birkaç ay sonlar izler kaybolmaktadır. Açık estetik esnasında, burun deliklerinin arasındaki bölgeye kesi atılarak burun derisi yukarı alınır. Tüm iç yapının görüntülenebilmesinden dolayı, özellikle ilk eğitim yıllarının ilk aşamasında olan cerrahlar için avantajdır. Öğrenim yıllarında sıkça bu tekniği uygulayan cerrahlar, alışkın oldukları yöntemle devam etmektedir. Kapalı tekniğe oranla öğrenilmesi ve uygulanması daha kolay olan açık teknikte,çok  düşük bir ihtimal dahi olsa yara izi kalma olasılığı vardır. Estetik burun ameliyatlarında genellikle kapalı rinoplasti (rhinoplasty )  tekniği kullanılır. Burun yapısının temelini oluşturan kıkırdak, kemik ve yumuşak dokuya yeniden şekil verilir. Burnun ucundaki düşüklük, fazla yükseklik, burun ile dudağın açısı, burun kemerindeki çıkıntılı veya eksik alan, burundaki eğrilik, burun deliklerinin anormal yapısı düzeltilerek estetik görünmeleri sağlanır. Bununla birlikte nefes alma problemlerinde başlıca etkili olan deviye septum (burun orta duvar eğriliği) ve konkalara (burun etleri) da müdahale edilebilir.  Yeniden şekillenen burnun dışına iyileşmeyi kolaylaştıran özel bantlar yapıştırılıp, yaklaşık 1 hafta boyunca kalacak olan atel alçı yerleştirilmektedir. Burun estetiği ameliyatı olmak isteyen hastaların birçoğunun ortak endişesi, ameliyat sonrası yara izinin kalıp kalmayacağıdır. Eski yıllardan beri estetik operasyonlar yapılsa da, teknolojik değişimler ve bilimsel yenilikler sayesinde günümüzdeki ameliyatlar sonrasında iz oluşmamaktadır.

    Burun içi kemik ve kıkırdak eğriliklerinin düzeltilmesi ameliyatıdır. Çıkarılan bu eğri kıkırdaklar burun ucu ve burun sırtının sağlamlaştırılması için yeniden kullanılırlar. Sıklıkla estetik burun ameliyatının bir parçası olarak yapılabilmekte veya tek başına yapılabilmektedir.

    Septoplasti operasyonu yaklaşık olarak 15-20 dakika sürer, kişinin isteğine göre ya da işlemin zorluk derecesine göre, lokal, sedasyon ve genel olmak üzere 3 çeşit anesteziyle de yapılabilir.

    Bu işlemlerden sonra 24 saat süreyle tampon kullanılır, bu tamponlar ortasından hava alınabilen silikon tamponlardır. Hasta 6 saat sonra taburcu edilebilir, o gece yüksek yastıkta yatması gereklidir, ödem azaltmak için soğuk uygulaması yapılır, hastanın yüzünde morluk oluşmaz, ağrı ve hapşırık için ağrı kesici ve antihistaminik kullanılmalıdır. Tampon çıkartıldıktan sonra yumuşatıcı pomad ve spreyler kullanılmalıdır.

    Burun estetiği ile ilgili bir işlem yapılmamış ise SGK bu işlemleri karşılamaktadır.

    Nasıl bir burun olması gerektiği tamamen kişiseldir. Biz hekim olarak hastanın istediği burun şekli eğer onun fonksiyonunu bozacak şekildeyse hastayı bu konuda uyarırız. Kişinin burun şekli olarak istediği burun ile bizim anladığımız burun şekli tamamen farklı olabilir. Mutlaka çok detaylı bir şekilde konuşmak gerekir. Çoğu zaman bu bile yeterli değildir. Mutlaka hastanın değişik pozisyonlarda fotoğraflarını çekip fotoğraf üzerinde değişiklikler yapıp kişiye göstermek gerekir. Çünkü photoshop ta yapılan değişiklikler iki boyutlu olduğu için tüm değişikliği göstermez. Mutlaka kişiye daha önce yapılan ameliyat öncesi ve sonrası fotoğrafları göstererek tam olarak ne istediği anlaşılmaya çalışılır. Bazen bu bile yeterli değildir. Birkaç değişik pozisyonda muhtemel burun şekillerini hastaya göstererek ileride fikirlerinin tekrar değişme ihtimali üzerinde de konuşmak gerekir. Bu şekilde çok detaylı bir inceleme ile kişi ve hekim ortak bir burun şekli üzerinde anlaşması gerekir. Çoğu zaman hastalar medyadan değişik burun şekilleri getirmektedir. Kişinin anlatmak istediği burun şekli açısından bize ipucu verse de hiçbir zaman o burnun aynısını yaparız şeklinde bir önerimiz olmamaktadır. Çünkü yüz bir bütündür ve burnu yüz ile beraber değerlendirmek gerekir. Bazen bir yüzdeki güzel bir burun başka bir yüze uygun olmayabilir.

    Yeni burun şeklini anlamak için hem teferruatlı konuşmaya hem fotoğraflar üzerinde değişiklik yapmaya hem de daha önce ameliyat olmuş hastaların öncesi ve sonrası fotoğraflarını inceleyerek kesin olmasa da ortak bir kanıya varılabilir.

    Öncelikle teferruatlı şekilde hasta şikayetleri dinlendikten sonra dıştan burun incelenir. Palpasyon ile burun kıkırdak yapıları hissedilir. Burun ucunda düşüklük parmak ile bası yapılarak değerlendirilir. Hasta normal şekilde ve kuvvetli şekilde nefes aldırılarak normal şartlar ve ekzersiz halinde burun yan duvarlarının çöküp çökmediği değerlendirilir. Daha sonra endoskobik olarak burun kıkırdak ve kemik yapılarının eğri olup olmadığı, burun etlerinin büyüklüğü ve sinüzite bağlı akıntıların varlığı araştırılır. Daha sonra 6 değişik pozisyonda burun fotoları çekilir ve photoshopta muhtemel burun şekilleri yapılarak hasta ile olması gereken burun şekli hakkında tartışılır. Daha önce ameliyat olmuş hastaların fotoğrafları üzerinde konuşmak en önemli kısımdır çünkü photoshoptan farklı olarak burunun bütünündeki değişiklikleri görme imkanı olmaktadır. Sine sinüzit ameliyatı gerekirse estetik burun ameliyatı ile beraber tüm ameliyatlar aynı anda yapılabilmektedir.

    Daha önce estetik burun ameliyatı olan bir hastanın burun şekil bozukluğu veya nefes problemi nedeni ile tekrar ameliyat olmasıdır. Normal şartlarda revizyon oranları %3-15 arası değişmektedir. Bu oran daha kötü olduğu anlamına gelmemektedir. Bu sadece hedeflenen burundan milimetrik sapmalardır. Daha kötü olma ihtimali binde bir gibi çok düşüktür. Revizyon burun ameliyatları çok basit veya daha önceki ameliyata bağlı olarak komplike olabilmektedir.

    Burun şekil bozukluğu ve nefes alma problemi var ise yapılmalıdır. Böyle bir karara varmak için ameliyattan sonra bir yıl geçmelidir. Estetik burun ameliyatından sonra burun ucu şişliğinin oturması birkaç yıl alabilmektedir. Bu nedenle özellikle burun ucu revizyon ameliyatlarında acele etmemekte fayda vardır.

    Tecrübe çok önemlidir. Klasik bir görüş olarak estetik burun ameliyatını anlamak ancak 200 ameliyattan sonra başlamaktadır. ABD de bir plastik cerrah yılda 20-30 estetik burun ameliyatı yapmaktadır. Bu süre göz önüne alındığında tecrübenin kaç yılda oluştuğunu tahmin etmek zor olmasa gerek. Tecrübe yanında doktorun bilgisi, daha önce yaptığı hastaların görüşlerinin internet kirliliği olmadan alınması önemlidir. Bunların yanında doktorun ameliyat yaptığı hastane, fiziki şartlar, ameliyattan sonraki bakım ve takip önemlidir. Ayrıca ve ziyaretçilerin doktorun önceki yaptığı işlemlerin sonuçlarına bakması da tavsiye edilir.

    Maliyeti etkileyen faktörler kullanılan malzeme, ameliyat süresi, anestezi şekli, ameliyatın riskidir. Estetik cerrahinin sadece bir cerrahi branş değil sanat olduğu unutulmamalıdır. Maliyetten çok ameliyatın mükemmel olması önemlidir.

    Bu konuda kesin bir ayırım yoktur. Genellikle burun içi ameliyatlar KBB hekimleri tarafından yapılmaktadır. Estetik burun ameliyatı yanında septoplasti, burun etleri küçültülmesi, sinüzit ameliyatı, horlama ameliyatları kombine olarak KBB hekimleri tarafından tek seferde yapılabilmektedir. Eğer bir plastik cerrahı septoplasti ameliyatını yapıyorsa estetik burun ameliyatını tek başına yapabilir. Bazı plastik cerrahlar burun içi ameliyatı için KBB hekimini ameliyata almaktadırlar. Bu sorunun doğru cevabı bence iyi ameliyat yapan KBB veya plastik cerrahı ameliyatı yapmalıdır.

    Operasyondan 1 hafta önce aspirin ve türevi olan kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalıdır. Ancak, ilaçların sürekli kullanılması gerekiyorsa öncelikle reçete eden doktora danışılmalıdır. Ameliyat öncesi ve sonrasında bir süre boyunca sigara kullanılmaması önerilir. Kadınların menstrüasyon döneminde olmasının operasyon için herhangi bir sakıncası yoktur. Operasyonun yapılacağı gün hastaneye gelmeden önce makyaj yapılmamalı, saç jölesi gibi ürünler kullanılmamalı, takı takılmamalı ve rahat kıyafetler giyilmelidir. Ameliyattan 6 saat önce yiyecek veya içecek tüketilmemelidir. Belirlenen saatten yaklaşık 1 saat öncesinde hastanede olmak, işlemlerin yapılmasını kolaylaştıracaktır.

    Op.Dr. Hadi Nural Burun Estetiği Ameliyatı Konusunda Hasta Yorumları

    Aşağıdaki bağlantılara tıklayarak Op. Dr. Hadi Nural hakkında yazılan diğer yorumları okuyabilirsiniz.

      20 Comments

      • Deniz acar, 1 Ağustos 2020 @ 20:36 Reply

        Burun ESTETİĞİ için fiyat bilgisi verir misiniz?

      • Merve Özzeybek, 27 Haziran 2020 @ 10:15 Reply

        Merhaba Hocam Antalya ve İstanbul’da burun estetiği fiyatları çok değişkenlik gösteriyor.ideal burun estetiği fiyat aralıkları sizce hangi fiyatlar arasında olmalı ?

        • Mediface Destek Ekibi, 27 Haziran 2020 @ 13:12 Reply

          Merhabalar bu konu doktorun tecrübesi yaptığı estetik operasyonlara göre değişkjenlik gösteriyor. Burun estetiği fiyatları doktordan doktora değişkenlik gösterir.
          Burun estetiği operasyonu yaptırmayı düşünenler fiyattan ziyade öncelikle doktorun tecrübesi ve referanslarını baz alarak doktor seçmeliler.

          • Berat A, 16 Temmuz 2020 @ 16:52 Reply

            Merve hanımın sorusuna bende burun estetiği yaptırmış biri olarak yazmak istedim Gerçekten fiyat ilk kriteriniz olmamalı bu ameliyatı 5000 tl ye yapan da var 30.000 tl ye yapan doktorda var .Tecrübe cok cok önemli insanlar akıllı telefonlara 10 bin 15 bin tl para veriyorlar ama burun estetiği yaptırırken daha ucuza estetik yaptırmaya çalışıyorlar.Hadi bey 30 senedir burun estetiği yapıyor ben dahil çevremden 4 kişi kendisine ameliyat olduk sonuçlardan çok memnun kaldık

      • Ceren Gülcü, 15 Haziran 2020 @ 10:21 Reply

        Burun estetiği için Antalya gelmek istiyorum Almanyadayım arkadaşım yaptırdı doktor hadi nural en iyisi diyor ama fiyat öğrenmek istiyorum

        • Mediface Destek Ekibi, 15 Haziran 2020 @ 13:10 Reply

          Merhaba info@mediface.com.tr adresine mail atabilir veya +905306070360 nolu whatsapp hattımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.Yurt dışından gelen misafirlerimiz için ilgili departmanımızda çalışan arkadaşlarımız havalimanı transfer,hotel konaklaması ve diğer bütün ayarlamaları organize edebiliyor.

      • Dilara Yeniay, 3 Haziran 2020 @ 15:09 Reply

        Hadi hocam merhaba burun estetiği öncesi sonrası resimlerinize nereden ulaşabiliriz ?

        • Mediface Destek Ekibi, 3 Haziran 2020 @ 16:20 Reply

          Merhaba yasalar gereği internet sitelerinde öncesi sonrası resim paylaşmak yasak,dolayısıyla muayeneye geldiğinizde sizlere yüzlerce burun estetiği resmi göstermemiz mümkün.Diğer günlük paylaşımlarıda bilgi amaçlı kendi instagram sayfamda yayınlıyorum.

      • Ayça Yaman, 22 Mayıs 2020 @ 13:20 Reply

        2020 yılında burun estetiği fiyatlarınız hakkında bilgi alabilir miyim?

        • Mediface Destek Ekibi, 22 Mayıs 2020 @ 16:20 Reply

          Merhaba doktor muayenesi olmadan ne yazıkki fiyat vermek çok sağlıklı olmuyor.

      • Defne Akyol, 20 Nisan 2020 @ 15:06 Reply

        Merhaba Ameliyat sonrasında burun tamponu çıkarılırken acı ağrı sızı hissedermiyiz ?

        • Mediface Destek Ekibi, 20 Nisan 2020 @ 16:15 Reply

          Burun estetiği ameliyatlarımızın neredeyse tamamında artık tampon kullanımına ihtiyaç duymuyoruz dolasıyla ameliyat sonrasında ilk gece nefes yollarınız açık bir şekilde rahatlıkla nefes alabiliyorsunuz.Sonrasında 2-3 kere ameliyat sebebiyle oluşan kabukların temizliği için merkezimize gelmeniz yeterli oluyor

      • Işıl Soyaslan, 11 Nisan 2020 @ 16:18 Reply

        Burnumda deviasyon var burun estetiği ameliyatı için Antalya’da doktor araştırdım ve çok fazla Doktor Hadi Nural önerisine rastladım fiyatları hakkında bilgi rica edebilir miyim?

        • Mediface Destek Ekibi, 11 Nisan 2020 @ 19:30 Reply

          Merhabalar Dr.Hadi Nural kulak burun boğaz ve fasiyal plastik cerrahi uzmanı olduğu için burun deviasyonu ve burun estetiği ameliyatlarında dış görünüşün dışında iç yapıdaki deviasyon ( burun kemik eğriliği ) kaynaklı burun tıkanıklığı problemlerini de başarıyla tedavi edebiliyor.
          Detaylı bilgi için 02423397272 nolu telefonumuzdan bizlere ulaşabilir ve randevu alabilirsiniz.

      • Melek Sobay, 23 Mart 2020 @ 19:16 Reply

        Burun estetiği yaptırmak istiyorum Antalya’dayım daha önce Hadi Nural’ burun ameliyatı yaptıran var mı? Fiyatları nasıl, tavsiye eder misiniz?

        • Ayşegül Özsoy, 23 Mart 2020 @ 20:00 Reply

          Merhaba 1 sene önce ben ve kuzenim doktor hadi nurala burun estetiği yaptırdık.Antalyada burun estetiği denildiğinde Hadi Nural ismini mutlaka duyarsınız zaten.İnternette yerli yabancı bir sürü sitede yorumlarıda okuyabilirsiniz.Çok memnun kaldık gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim kendisini öncelikle 30 yılı aşkın burun estetiği tecrübesi olan bir doktor.Ameliyat sonrasında tampon dahi koymaya ihtiyaç duymuyor hatta 5 saat sonra rahatlıkla taburcu olup ilk geceyi evinizde rahatca geçirebiliyorsunuz. Bunlar hep ameliyat sonrasında sizi konforlu ve rahat hissettiren detaylar. 2020 burun estetiği fiyatları mutlaka değişmiştir zaten muayene olmadan genelde fiyat vermiyorlar ama siz yinede bi kurumla görüşün derim.

      • Nevin Akay, 13 Şubat 2020 @ 14:15 Reply

        Hadi hocam bundan yaklaşık 1yıl önce başka şehirde rhinoplasty burun estetiği ameliyatı oldum ama hiç nefes alamıyorum Antalya da size gelip muayene olmak istiyorum revize burun estetiği olmak için ilk ameliyattan sonra ne kadar süre geçmiş olmalı ?

        • Mediface Destek Ekibi, 13 Şubat 2020 @ 16:30 Reply

          Merhaba burun estetiği ameliyatınızdan 1 sene kadar süre geçtiyse rahatlıkla istediğiniz zaman muayene için gelebilirsiniz.

      • Banu Aktoz, 25 Ocak 2020 @ 13:02 Reply

        Merhaba Doktor Hadi Nural a rhinoplasty operasyonu yaptırmak istiyorum ama yaz mevsimde burun estetiği ameliyatı yapabiliniyor mu ?

        • Mediface Destek Ekibi, 25 Ocak 2020 @ 15:20 Reply

          Yaz aylarında burun estetiği ameliyatlı rahatlıkla yapılabilinir.
          Sadece operasyon sonrası 2 ay güneş gözlüğü takılmamalıdır ve ilk 1 ay direk olarak güneş ışığına maruz kalmamaya çalışmak gerekiyor. Şapka takmak yeterli olacaktır.
          hava şartlarına bağlı olarak terlemenin burun estetiği ameliyatına hiç bir zararı
          yoktur. Rahatlıkla yaz mevsiminde burun estetiği ameliyatı yaptırabilirsiniz.

      Bir cevap yazın

      E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir